Gang binnen afdeling met deurbescherming.

Hygiëne en bescherming oplossing voor de wand

M-Wall wil niet alleen wandbekleding, maar echte oplossingen leveren. Voor plaatsen waar hygiëne top prioriteit is, of de wand wel wat extra bescherming kan gebruiken. Hiervoor levert het bedrijf verschillende varianten wandbekleding, maar ook hoekprofielen om het geheel af te maken.

“Veel mensen realiseren het zich niet, maar hebben onze producten toch al regelmatig gezien”, aldus Dirk-Jan Verberne van M-Wall. “Bijvoorbeeld in ziekenhuizen, zoals het UMC en WKZ in Utrecht.” Het bedrijf specialiseert zich sinds 2012 in hoogwaardige wandbekleding. “Met onze productseries bieden wij voor iedere ruimte en iedere projectvraag een passende oplossing. Onze wandbekledingen en wand- en hoekbeschermingen zijn ontwikkeld voor de highcare zorg en worden dan ook breed toegepast in cleanrooms, ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingstehuizen, kantoren, vliegvelden, hotels en restaurants.”

Bescherming in het theater

Het bedrijf is echter ook in lowcare omgevingen te vinden. “Onze wandbekleding heeft een beschermende functie voor ruimtes waarin muren veel te verduren hebben, in scholen bijvoorbeeld, of gangen van openbare gebouwen en theaters, waar de kans op beschadiging groot is.” Zo werkte M-Wall mee aan het nieuwe Amare theater in Den Haag, waar achter de schermen natuurlijk veel apparatuur verplaatst zal worden.

Interieurbouwers en architecten komen vaak bij M-Wall met een uitdaging, waarvoor het bedrijf vervolgens een oplossing zoekt. Verberne: “Meedenken is voor ons erg belangrijk, omdat we een meerwaarde willen creëren voor onze klanten.” Om dit te doen heeft M-Wall drie verschillende categorieën wandbekleding, M-Wall Hygienic, M-Wall Protect en M-Wall Basic.

Nieuwbouw
Foto met wandafwerkingen.

Hygiëne en gemak

“M-Wall Hygienic is een actief antibacteriële wandbescherming, met brandklasse B-s2,d0 met een extreem hoge chemische bestendigheid. Hiermee is dit de ideale wandbekleding voor gebruik in gebouwen zoals ziekenhuizen. De panelen hebben een neutraal kleurenpalet die ideaal in deze omgevingen passen.” Verberne vertelt dat hier makkelijk afbeeldingen op kunnen worden aangebracht. “Zonder gebruik van extra lijm kunnen wij een afbeelding op aanbrengen die ook weer makkelijk en zonder schade te vervangen is. Dit is een alternatief voor duur fotobehang.”

M-Wall Protect is een PET-G wandbescherming, vrij van BPA’s met brandklasse B-s1,d0, die voldoet aan de strenge eisen binnen de HACCP normen. Dit product wordt volgens Verberne vaak gekozen door de interieurbouwer of architect en is trendgevoeliger qua kleurpalet. “De wandbekleding beschermt de wand en ziet er goed uit, zo kan de klant weer tien tot twintig jaar vooruit.”

M-Wall Basis is de economische variant van M-Wall. De wandbescherming is een homogene PC/ABS blend, chloride- en broom vrij, voldoet aan de strenge EN 13501 brandklasse en bereikt net als de Protect variant een B-s1-d0 certificaat. Naast deze drie series levert M-Wall ook hoekprofielen . “Wij leveren profielen die zich als het ware om de hoek heen vouwen, waardoor een strakker eindresultaat bereikt wordt.”

Alle producten van het bedrijf worden op voorraad gehouden in Eindhoven, waardoor M-Wall snel kan leveren. “De installatie is eenvoudig, maar kunnen wij ook verzorgen. Daarnaast denken wij vooral graag mee met de klant. We zijn geen groothandel in platen, maar willen graag zorgen dat een project tot in detail klopt.”

 


Terug naar nieuwsoverzicht