Foto met wandafwerkingen.

Innovatieve wandafwerkingen zijn door coronavirus actueler dan ooit

Innovatieve wandafwerkingen zien we in steeds meer branches terugkomen. Behalve in de hoogwaardige zorg, kiezen ook lowcare omgevingen, onderwijsinstellingen, horeca en retail vaker voor deze speciale oplossing.

“Door corona is de belangstelling voor hygiëne helemaal in een stroomversnelling geraakt,” zo vertelt Michael Simon, directeur van M-Wall, dat hoogwaardige wandbekledingsproducten ontwikkelt en installeert. Door de jarenlange ervaring in de zorg, heeft M-Wall in het afgelopen jaar diverse laboratoria en andere kritische afdelingen binnen de zorg van een upgrade voorzien. Volgens hem worden mensen zich door corona steeds meer bewust van het belang van een goede hygiëne. “Wij hebben dit product negen jaar geleden al ontwikkeld, maar het is nu actueler dan ooit. Kijk bijvoorbeeld alleen al naar supermarkten. Hoeveel handen openen en sluiten binnen een half uur de deur van een koeling. En wordt die continu gereinigd? Nee. Mensen gaan daar door corona wel steeds meer over nadenken. Daarom is het toepassen van onze wandbekledingsproducten zo essentieel.”

Voordelen

Voor iedere ruimte biedt M-Wall een passende oplossing. Zowel in operatiekamers, cleanrooms, steriele magazijnen, centrale sterilisaties en apotheken maar ook in patiëntenkamers en in verpleegtehuizen worden de innovatieve wandafwerkingen al vele jaren succesvol toegepast. Daarbij bepaalt de klant in samenwerking met architect en onze jarenlange ervaringen, de eigen specifieke detailleringen. Simon: “In geclassificeerde ruimtes gelden al vele jaren zeer hoge eisen waaraan onze producten voldoen. Velen kennen daar inmiddels de voordelen van. Het reinigen van wanden, wat bijvoorbeeld in OK’s, apotheken en steriele opslag steeds belangrijker is geworden, kan heel eenvoudig met water en bijzonder weinig, gebruikers specifieke toevoegingen. Het gebruik van grote hoeveelheden chemische reinigingsmiddelen wordt daarbij beperkt.

Maar dit onderhoudsgemak geldt ook voor gebieden waar veel wisselingen van b.v. patiënten zijn en in een kort tijdbestek een goede reiniging van noodzakelijk is voor de veiligheid van patiënten en medewerkers.

Behalve het eenvoudig reinigen zijn de wanden ook stoot- en krasvast. Onze producten zijn volledig emissievrij en uit één massa opgebouwd. Bovendien voldoen de wanden aan de Europese brandweernormeringen en zijn ze voorzien van een actieve- en/of antibacteriële werking.

Foto met wandafwerkingen.
Foto met wandafwerkingen.

Drie producten

In totaal bestaat de M-Wall collectie uit drie producten. De M-Wall Hygienic, M-Wall Protect en M-Wall Basic. In de afgelopen jaren kozen vele ziekenhuizen voor deze producten. “Door corona zijn mensen zich steeds meer bewust van het belang van een functionele wandafwerking en een goede hygiëne. In de jaren voor de crisis sprak men vaak over het belang van een goede luchtbehandeling, maar nog te weinig over reinigen van ‘aanraakbare oppervlakten’. Nu heeft dat weer prioriteit. Wij krijgen steeds vaker de vraag of wij een oplossing voor het hygiëneprobleem hebben. Steeds meer relaties van M-Wall begrijpen nu ook nog beter waarom wij dit product ontwikkeld hebben. Het bewustzijn van een optimale hygiëne is sterk toegenomen. Vooral in de zorg, maar ook in het onderwijs.  Een ander voorbeeld.

De kunststof wandsysteempanelen van M-Wall hebben een natuurlijke uitstraling en volgens Michael Simon zijn er vele ontwerpmogelijkheden. “Instellingen en organisaties kunnen in samenwerking met de architect en gebruiker specifieke detailleringen zoals b.v. monitor nissen, geïntegreerde hoeken en anderszins ontwerpen. Met die wens gaan wij aan de slag. Het eindresultaat is uiteindelijk compleet ‘flush’ systeem welke langdurig bijdraagt aan een schone en veilige werkomgeving.”


Terug naar nieuwsoverzicht